Alegeri alimentare neinspirate te ajută să fii informat cu privire la ce conține cu adevărat coșul tău de cumpărături și oferă posibilitatea familiilor să evite cele mai nocive produse alimentare care se află deja pe rafturile supermarketurilor. Consumatorii încep să înțeleagă că sănătatea noastră depinde în cea mai mare parte de o alimentație bună, al cărei nivel calitativ nu mai poate fi măsurat doar pe baza procentelor de calorii, grăsimi, carbohidrați și proteine. Însă nu mai este suficient să citim etichetele, în primul rând pentru că sunt excesiv de sumare (ascund informații importante) și, în al doilea rând, pentru că producătorii înlocuiesc deseori numele substanțelor nedorite cu coduri numerice ori cu sinonime de neînțeles pentru public. Metale grele, OMG-uri (în UniuneaEuropeană ingredientele OMG pot să nu fie menționate pe etichetă dacă existăsub pragul de 0,9%)1, pesticide și antibiotice sunt numai câteva dintre substanțelepericuloase pe care le înghițim în mod obișnuit odată cu hrana consideratăsigură de normele europene, bazate pe criteriul așa-numitelor „doză zilnicăacceptabilă“ (DZA) și „limită reziduală maximă“ (LRM). Produsele de origine animală (carne, ouă, lactate și brânzeturi) care provin de la animale hrănite cu furaje modificate genetic sau îngrijite cu medicamente care conțin OMG nu au obligația etichetării.